în

O nouă lege în Turcia le permite bărbaților să violeze minore dacă după se căsătoresc cu ele

Noul proiect de lege urmează să fie introdus de parlamentari la sfârșitul lunii ianuarie. Unul similar a fost învins în 2016 în urma ultrajului național și global

O lege înspăimântătoare pentru anul 2020 urmează să fie introdusă în parlamentul din Turcia, care va permite bărbaților să evite pedeapsa pentru violarea fetelor minore, prin post-căsătoria cu victimele.

Noul proiect de lege urmează să fie introdus de parlamentari la sfârșitul lunii ianuarie.

Partidul Democrat al Poporului din Turcia avertizează că legislația ar legitima căsătoria cu copii și violul va deveni legal, în cele din urmă va deschide calea pentru exploatarea sexuală a copiilor.

Suad Abu-Dayyeh, o campanie pentru egalitatea, a declarat pentru The Independent:

“Admir munca curajoasă a campaniilor pentru drepturile femeilor din Turcia, care iau poziție împotriva acestui proiect de lege discriminatoriu și împing din nou forțele regresive care încearcă să înlăture protecțiile legale actuale.”

Legi similare cu cea „căsătorește-te cu violatorul tău” sunt deja adoptate în constitutiile țărilor din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord.

Un raport guvernamental al Turciei din 2018 privind căsătoria cu copii estimează un număr de 482.908 de minore căsătorite în ultimul deceniu.

Violența împotriva femeilor și fetelor este predominantă în Turcia – 38% dintre femei au suferit violență fizică sau sexuală din partea unui partener, potrivit Națiunilor Unite.

mm Legend

Scris de Mihai Rusu

Why should i focus on a single thing in life if i have the chance to do more?

Ce părere ai?

Comentarii

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Se încarcă…

    0

    O bautura mexicana si-a schimbat denumirea pentru a evita asocierea acesteia cu coronavirus

    Un rus a ieșit din spital cu un cuțit înfipt în spate ca să fumeze o țigară