în ,

Furnică infectată cu o ciupercă care controlează mintea arată de ce apocalipsa zombi ar fi posibilă

Furnică infectată cu o ciupercă care controlează mintea arată de ce apocalipsa zombi ar fi posibilă

Cu toții am văzut nenumărate filme cu zombie – aproape toate implicând un virus ca fiind cauza principală a infecției mortale. Deoarece un virus poate suferi mutații rapid și poate fi transmis cu ușurință, este simplu să crezi un astfel de concept.

Cu toate acestea, în timp ce suntem ocupați cu ipoteza că virusurile pot face ca morții să reînvie, natura iese în evidență cu ceva asemănător, dar șocant de real.

Iată, natura ne prezintă un caz neobișnuit de control al minții asemănătoare cu zombie – totul datorită unei ciuperci.

Da, ai citit-o corect. Nu un virus, nu o bacterie – ci o ciupercă.

Faceți cunoștință cu Ophiocordyceps unilateralis, o ciupercă care controlează mintea și corpurile victimelor sale, care, din păcate, sunt în mare parte furnici.

ciupercă care controlează mintea, cupercă, furnică, furnică infectată
sursa: Wikimedia

Deci cum face acest parazit să controleze mintea victimei sale? Iată cum.

Pe măsură ce ciuperca se infiltrează în sistemul victimei sale, creierul se infectează și săraca furnică intră într-o stare asemănătoare unui zombie. „Insecta zombie” devine apoi o marionetă pentru ciupercă, urmând comenzile dictate de creierul infectat. Apoi, ciuperca crește în interior și se desprinde din corpul victimei sale, provocând în cele din urmă moartea victimei.

Totuși, horror-ul nu se termină acolo. Vedeți, ciuperca are capacitatea de a-și împrăștia sporii pe pământul din pădure, infectând ulterior alte insecte din apropiere. Și dacă acest lucru nu este suficient, ciupercile au mii de tipuri diferite care vizează specii individuale.

Chiar și o tarantula este potrivită pentru ciuperca care controlează mintea.

ciupercă, tarantula
sursa: National Geographic

Videoclipul de mai jos arată ciuperca parazită care infectează o furnică. La 1:02, este time-lapse-ul de câteva secunde din perioada de trei săptămâni în care ciuperca încolțește din capul furnicii.

Din fericire pentru furnici, le pot identifica pe cele infectate. Și odată ce o fac, celelalte furnici le transportă și le duc departe de colonie pentru a evita infectarea altora.

Sperăm doar că acest parazit nu va încerca să atace creierele umane, deoarece, dacă este posibil să devină chiar de la distanță, o apocalipsă zombie s-ar putea transforma în realitate!

Ce părere ai?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se încarcă…

0
Inspirațional: Mai multe celebrități au scris "Suntem toți împreună în asta" cu iahturile lor

Inspirațional: Mai multe celebrități au scris “Suntem toți împreună în asta” cu iahturile lor

escroc, cremă împotriva 5G, cremă, crema, 5G, anti-5G

Un escroc a făcut peste 500.000 de dolari din vânzarea unei creme împotriva 5G