în

Cernobîl: Pădurea radioactivă din apropierea centralei nucleare a luat foc

Cernobîl: Pădurea radioactivă din apropierea centralei nucleare a luat foc

Un incendiu a izbucnit într-o pădure ucraineană în zona de excludere de o mie de mile pătrate a centralei nucleare abandonate de la Cernobîl. La fața locului au fost deplasate două avioane de pompieri și un elicopter.

Conform DW.com, o pădure a luat foc în zona de excludere din jurul fostei centrale nucleare de la Cernobîl, în Ucraina, sâmbătă.

Aproximativ 90 de pompieri au fost trimisi pentru a stinge incendiul, care s-a întins rapid pe 20 de hectare, potrivit agenției de protecție civilă din Kiev.

Un elicopter și două aeronave care transportau apă au fost, de asemenea, chemate să ajute la lupta împotriva incendiului.

Cernobîl a fost locul celui mai grav dezastru nuclear din lume, când în aprilie 1986, a explodat reactorul nr.4, ceea ce a făcut ca, cantități mari de material radioactiv să se disperseze în atmosferă.

Zeci de mii de oameni au fost nevoiți să se mute în urma dezastrului și trei dintre reactoare au continuat să funcționeze. Situl a fost abandonat doar un deceniu mai târziu, în urma presiunilor internaționale și prăbușirii Uniunii Sovietice.

Radiația radioactivă din accident este încă prezentă în zona de excludere de 2.600 de kilometri pătrați care a fost amenajată în jurul sitului.

Prezența a îngreunat combaterea focului, au spus oficialii, însă au insistat că nu există pericol pentru centrele de populație.

Incendiile sunt relativ frecvente în zona de excludere. Nu este încă confirmat dacă cauza incendiului a fost direct legată de natura radioactivă a pădurii, care a rămas cea mai mare parte goală din 1986.

Ce părere ai?

lensa.ro

15 momente în care oamenii au găsit metode să-i vadă pe cei dragi fără să-i pună în pericol

Harper din "Magicienii din Waverly Place" este asistentă medicală acum și luptă contra Covid-19

Harper din “Magicienii din Waverly Place” este asistentă medicală acum și luptă contra Covid-19