în

Top cele mai ‘sexy’ orașe din România

Specialiştii de la Urbanize Hub au întocmit un top inedit al oraşelor din România. E vorba despre cele mai atragătoare şi mai cool reşedinţe de judeţ, în mediul online. Ei au mers chiar mai departe şi au folosit termenul generic de cele mai “sexy oraşe”.

Urbanize Hub este un agregator online de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltare urbană sustenabilă. Sunt lideri în comunicare pe tema dezvoltării urbane şi încearcă să  construiască o comunitate de oameni care vor să îmbunătăţească oraşele în care trăiesc.

Cu ajutorul UrbanizeHub, liderii oraşelor, cetăţenii şi comunitatea de afaceri pot lucra împreună, pot dezbate idei şi pot acţiona pentru a face oraşele mai primitoare şi mai inteligente.   18 milioane de menţionări pentru Bucureşti şi reşedinţele de judeţ La baza analizei celor de la Urbanize au stat datele furnizate de către o companie românească, Tree Works, care a elaborat un algoritm propriu de monitorizare a datelor publicate pe net – Zelist Monitor.

Perioada pentru care s-au analizat aceste date este mai 2017- mai 2018. S-au urmărit milioane de menţionări online despre Bucureşti cele 40 de reşedinţe de judeţ. “Aceste menţionări variază de la menţionări în presă a succesului sau insuccesului unei echipe de fotbal locale, la critici aduse administraţiei locale pentru o nereuşită sau alta. Noi nu am filtrat de loc aceste menţionări – nici nu aveam cum, căci sunt vreo 18 milioane de menţionări făcute numai într-un an. Am considerat că atunci când cineva vorbeşte despre un anume oraş, indiferent în ce context, acel oraş a făcut o impresie”, arată cei de la Urbanize Hub, care spun că la întocmirea topului celor mai “sexy” oraşe a stat în primul rând numărul de impresii lăsate în mediul online. “După acea, am extras numărul de impresii pozitive lăsate, şi, în cele din urmă, am raportat aceste impresii pozitive la populaţia oraşului – mai exact, numărul de impresii pozitive pe cap de locuitor”, spun analiştii. Topul obţinut l-au numit generic Topul celor mai sexy oraşe şi arată destul de surprinzător.

Citeste mai mult: adev.ro/pbdoue

#11 Topul este continuat astfel:

11 Giurgiu 

12 Arad 

13 Botoşani 

14 Bucureşti 

15 Deva 

16 Buzău 

17 Craiova 

18 Bacău 

19 Călăraşi 

20 Oradea 

21 Târgovişte 

22 Alexandria 

23 Ploieşti 

24 Piteşti 

25 Târgu Jiu 

26 Galaţi 

27 Tulcea 

28 Piatra Neamţ 

29 Târgu Mureş 

30 Satu Mare 

31 Focşani 

32 Baia Mare 

33 Slatina 

34 Slobozia 

35 Reşiţa 

36 Brăila 

37 Zalău 

38 Sfântu Gheorghe 

39 Râmnicu Vâlcea 

40 Miercurea-Ciuc 

41 Drobeta-Turnu Severin

  Ce părere ai?

  Comentarii

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Se încarcă…

  0

  Reducere de Black Friday: BMW redus de la 413.566 km la 180.365 km. Oferta valabila doar vineri

  Doge a fost votat meme-ul deceniului

  Doge a fost votat meme-ul deceniului