Menu
in

Tribunalul insista ca un barbat viu este mort, desi acesta s-a prezentat la propriul proces

Constantin Reliu, în vârstă de 63 de ani, nu reușește să răstoarne certificatul de deces din 2003, deoarece a apelat prea târziu

Tribunalul insista ca un barbat viu este mort, desi acesta s-a prezentat la propriul proces

Tribunalul insista ca un barbat viu este mort, desi acesta s-a prezentat la propriul proces

Intr-un caz care amintește de un roman Kafka, un tribunal din Romania a decis că un bărbat în vârstă de 63 de ani este mort, în ciuda a ceea ce pare a fi dovezi convingătoare despre contrariu: omul însuși apărând în viață și bine în instanță.

Constantin Reliu a cerut instanței din orașul Barlad să răstoarne un certificat de deces obținut de soția sa, după ce a petrecut mai mult de un deceniu în Turcia, timp în care el nu era în contact cu familia. Curtea ia spus că era prea târziu și că va trebui să rămână oficial decedat.

“Sunt oficial mort, deși trăiesc”, a declarat Reliu unui ziar. “Nu am venit la timp și pentru că sunt listat mort, nu pot face nimic”.

Reliu a părăsit România pentru Turcia în 1992, aparent pentru a căuta un loc de muncă. El a revenit ultima oară în țară în 1999 și pare că a întrerupt orice contact cu familia sa. După ani de tăcere de la soțul ei înstrăinat, soția lui Reliu a obținut un certificat de detenție pentru el.

Cotidianul Adevărul relateaza ca soția lui Reliu a susținut în instanță că au auzit nimic de la soțul ei din 1999, ea a presupus că a murit într-un cutremur care s-a petrecut in acel an in Turcia. În document se afirmă că Reliu crede că a cerut certificatul de deces pentru a anula căsătoria și pentru ai permite să se recăsătorească.

El nu ar fi putut afla niciodată despre moartea sa în patria sa dacă nu ar fi fost arestat de autoritățile turce la începutul acestui an și ar fi deportat înapoi în România din cauza documentelor expirate. Relu a planificat să-și reînnoiască pașaportul în România și să se întoarcă în Turcia, dar la sosire a fost reținut de ofițeri de imigrare care i-au informat că a murit în 2003.

Reliu a spus că vrea să se întoarcă în Turcia și a înființat o mică companie, dar acum se confruntă cu o bătălie legală confuză pentru a-și recâștiga identitatea și pentru a obține un pașaport.

Un purtător de cuvânt al instanței a explicat localnicilor că Reliu a venit prea târziu cu recursul împotriva certificatului de deces și că a pierdut astfel cazul. Hotărârea este aparent finală și nu poate fi atacată, lăsându-l pe Reliu in dificultate.

Scris de stiri in plm

Leave a Reply

Exit mobile version