in

Primul hibrid om-porc a fost creat cu succes in laborator

Primul hibrid om-porc a fost creat cu succes in laborator

Primul hibrid om-porc a fost creat cu succes in laborator. Cercetatorii au reusit sa creasca celulele umane in embrionii de porci in stadiu incipient, ceea ce a condus la crearea primilor hibrizi porcine-umani facuti vreodata.

Rezultatul este descris ca heme interspecies. Desi experimentul este inca in primele sale zile, oamenii de stiinta cred ca “descoperirea” ar duce eventual intr-o zi la organele umane crescute in laborator care ar fi transplantate in oameni care au nevoie de ei.

Dacă experimentul este reușit, sute de mii de vieți ar putea fi salvate. Potrivit Science Alert, pentru experiment, oamenii de stiinta americani au injectat celule stem umane in embrioni de porc in stadiu incipient. Apoi, embrionii hibrizi au fost transferați în scroafe surogate. Cercetatorii au asteptat pana cand embrionii s-au dezvoltat in primul trimestru.

În cele din urmă, peste 150 de embrioni s-au dezvoltat în himere. Fiecare producea precursorii organelor, inclusiv inima și ficatul. De asemenea, ele conțineau câteva celule umane – aproximativ 1 din 10000 dintre celulele hibride era umană. Ca membru al echipei, Juan Carlos Izpisua Belmonte, de la Institutul Salk din California, a declarat:

“Descoperirile noastre ar putea oferi speranta pentru avansarea stiintei si a medicinii prin furnizarea unei abilitati fara precedent de a studia embrionul devreme de dezvoltare si de formare a organelor, precum si o posibila noua cale pentru terapii medicale. Am aratat ca o tehnologie precis directionate poate permite unui organism de la o singura specie de a produce un organ specific compus din celule de la o alta specie.”

Deși reacțiile la dezvoltare s-au amestecat, nu poate fi ignorat faptul că știința a avansat acum că primul hibrid de porci umani a fost creat cu succes. În cele din urmă, implicațiile etice trebuie elaborate. Cu doi ani în urmă, Izpisua Belmonte, împreună cu colegii săi, au efectuat experimente pentru a crea chimeri inter-specifici în laborator.

Echipa a reușit să integreze celule stem umane în embrioni de șoarece, demonstrând că celulele stem umane se pot dezvolta în alte specii. Ei au creat eficient o himeră din lume. Cuvântul “chimera” provine din mitologia greacă și, potrivit legendelor, a fost o creatură hibridă, de miros, respirație a Lyciei din Asia Mică. Ea a fost făcută din părțile a mai multor animale. A fost adesea descris ca un leu cu capul de capră lipit de o parte a gâtului și un șarpe pentru o coadă.

Conform biologiei, hima este o dezvoltare naturală sau artificială a unui singur organism care conține celule din celălalt. Din motive evidente, oamenii de stiinta sunt fascinati de chimeras.

Potrivit National Geographic, există două metode diferite de a face o himeră. Prima cale este de a introduce organele unui animal în altul. Este riscant, deoarece sistemul imunitar al gazdei ar putea cauza respingerea organului. Cealaltă este introducerea celulelor unui animal în embrionul celuilalt la un nivel embrionar și lasă-i să se dezvolte împreună într-un hibrid.

Acest lucru se poate face intenționat într-un laborator sau se poate întâmpla și accidental – cum ar fi momentul în care un om a eșuat la testul de paternitate ca urmare a absorbției gemenei sale în uter. Referitor la hibridul porcine-om, Belmonte a spus:

“Scopul final al cercetării chimerice este să aflăm dacă putem folosi tehnologii de celule stem și de editare a genei pentru a genera țesuturi și organe umane potrivite genetic și suntem foarte optimiști că munca continuă va duce la un eventual succes.”

“Dar în acest proces, dobândim o mai bună înțelegere a evoluției speciilor, precum și embriogeneza și boala umană, care este dificil de obținut în alte moduri”, a mai spus el.

Susținătorii cercetării susțin că experimentarea este justificată deoarece douăzeci și doi de oameni mor în fiecare zi în Statele Unite, așteptând un transplant de organe, iar o persoană nouă este adăugată la o listă de donatori la fiecare zece minute. Proiectul echipei a fost publicat în Cell.

În videoclipul de mai jos, cercetătorii discută rezultatele lor:

Ce crezi?

23 Points
Upvote Downvote

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se incarca…

0
Un macelar mananca carne de caprioara chiar in fata sustinatorilor pentru drepturile animalelor

Un macelar mananca carne de caprioara chiar in fata sustinatorilor pentru drepturile animalelor

Despacito a fost sters! Hackerii au spart YouTube, alti artisti precum Post Malone si Drake au fost afectati

Despacito a fost sters! Hackerii au spart YouTube, alti artisti precum Post Malone si Drake au fost afectati