în

Peppa Pig a fost interzisa in China pentru ca promoveaza o ‘atitudine de gangster’

Peppa Pig a fost interzisa in China pentru ca promoveaza o 'atitudine de gangster'

Peppa Pig a fost interzisa in China pentru ca promoveaza o ‘atitudine de gangster’. Caracterul popular al copiilor de desene animate, Peppa Pig, a fost blocat de pe un canal video online din China, după ce a devenit asociat cu o subcultură “gangster”. 

Termenul de căutare #PeppaPig a fost eliminat din aplicația video Douyin, făcând ca până la 30.000 de videoclipuri ale purcelusei roz să nu poată fi vizionate, potrivit rapoartelor din presa chineză.

Cenzura a apărut după ce asemănarea lui Peppa a devenit populară cu o subcultură a utilizatorilor de internet cunoscuți sub numele de “shehuiren” sau “oameni ai societății”, un grup pe care unii spun că dețin atitudini anti-instituție  si de gangster .

Utilizatorii au recurs la folosirea personajului în meme-uri subversive, la filme de spoof sau în contextul glumelor “vulgare” sau nefericite.

[contentcards url=”https://harbuzz.ro/romania/elena-udrea-primit-o-propunere-de-la-netflix-sa-fac-un-serial-reactia-din-partea-netflix/” word_limit=”0″]

The Global Times a explicat  că “oamenii din societate” care au îmbrățișat-o pe Peppa drept simbolul lor improbabil, sunt cei “care se opun valorii de masă și sunt, de obicei, prost educați fără locuri de muncă stabile”.

“Aceștia sunt înfricoșătoși în luptă și antiteza generației tinere pe care Partidul (comuniștii) încearcă să-l cultive”.

Scroafa, care se vede de obicei jucându-se cu noroi, în noroi sau participând la alte aventuri sănătoase în spectacolul britanic original, este prezentat într-un context diferit, în întregime în meme-uri.

Un exemplu include o scenă în care Peppa spune: “Îmi place asta, e foarte adult”, la începutul unei cântece rap rapitoare.

Alte videoclipuri sunt sugestive sexuale.

Multe astfel de clipuri s-au dus la viruși și, în ciuda interzicerii, termenii înrudiți, inclusiv “PigPig” sau “PeppaPeppa”, pot fi încă căutate.

Peppa a devenit chiar o imagine populară pentru tatuaje, iar utilizatorii Douyin i-au încurajat să obțină unul.

În timp ce unele tatuaje sunt reale, mulți au optat pentru versiuni temporare, cu zeci de mii cumpărate de consumatori online.

Faptul că “a lua un tatuaj al lui Peppa Pig, dăruiește o rundă de aplauze” gangsterilor “, a fost blocat de la căutarea pe platforma de microblogging, Weibo , care a postat un mesaj spunând că acționează” în conformitate cu reglementările legale relevante. ”

Nu este clar dacă cenzura lui Peppa asupra lui Douyin a fost determinată de un mandat guvernamental.

În ciuda controversei, Peppa Pig sa dovedit a fi popular în China, atât cu copii, cât și cu adulții de când a fost lansat acolo în 2015.

Există chiar și planuri de a se deschide două noi parcuri tematice din țară bazate pe desene animate.

Censurarea pe internet în China a crescut, după ce o lege controversată privind securitatea informatică a fost introdusă în iunie anul trecut, ca parte a eforturilor președintelui Xi Jinping de a întări controlul asupra ceea ce publicul chinez poate vedea și spune online.

De asemenea, nu este prima dată când a fost vizat un personaj de desene animate.

Winnie the Pooh a fost blocată anterior de cenzori, după ce ursul tuns a fost comparat de către utilizatorii de internet cu președintele Xi Jinping.

O imagine specială care a fost blocată ca parte a represiunii a arătat că ursul îmbrățișând un borcan de miere în afară de citat, “găsește chestia pe care o iubești și rămâi cu ea”.

Imaginea a fost împărtășită pe scară largă după ce guvernul a înlăturat limita de doi termeni pentru președinție, permițând în mod potențial domnului Xi să rămână responsabilă pe termen nelimitat.

Bytedance, compania care deține site-ul video Douyin, nu a răspuns la cererile de comentarii.

Aplicația companiei pentru rețele sociale Neihan Duanzi a fost suspendată de Administrația de Stat pentru Radio și Televiziune luna trecută după ce autoritățile au decis că tipul de umor postat pe site a fost “nesănătos”. 

Ce părere ai?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se încarcă…

0
Tatal lui Stormi, copilul lui Kylie Jenner, poate fi bodyguard-ul acesteia

Tatal lui Stormi, copilul lui Kylie Jenner, poate fi bodyguard-ul acesteia

Elena Udrea: Am primit o propunere de la Netflix sa fac un serial. Reactia din partea Netflix

Elena Udrea: Am primit o propunere de la Netflix sa fac un serial. Reactia din partea Netflix