in

O femeie din Mexic a creat plastic biodegradabil din cactus

O femeie din Mexic a creat plastic biodegradabil din cactus

Cercetătorii de la Universitatea Valle de Atemajac din Zapopan, Mexic au creat un plastic biodegradabil din sucul cactusului de mămăligă.

Noul material începe să se descompună după ce stă în sol timp de o lună și când este lăsat în apă, se descompun în câteva zile. În plus, nu necesită țiței ca plasticele tradiționale.

Se estimează că între 1,15 și 2,41 milioane de tone de plastic intră în ocean în fiecare an.

“Au fost câteva publicații care vorbeau despre diferite materiale cu care se pot realiza materiale biodegradabile, inclusiv unele plante”, a declarat pentru Forbes Sandra Pascoe Ortiz, profesoara de cercetare care a dezvoltat materialul .

“În acest caz, cactusul nopal are anumite caracteristici chimice cu care am crezut că ar putea fi posibil să se obțină un polimer, că dacă ar fi combinat cu alte substanțe, toate naturale, se va obține un plastic biodegradabil non-toxic. Procesul este un amestec de compuși a căror bază este nopala. Este total netoxic, toate materialele pe care le folosim ar putea fi ingerate atât de animale, fie de oameni și nu ar provoca niciun rău. “

Cactusul nopal are caracteristici chimice care i-au permis lui Ortiz să obțină un polimer

Aceasta înseamnă că, chiar dacă oricare dintre aceste materiale și-a făcut drum în ocean, acesta se va dizolva în siguranță. Se estimează că între 1,15 milioane și 2,41 milioane de tone de plastic intră în ocean în fiecare an din râuri. Luna trecută, scafandrii au găsit o pungă de plastic KFC din anii ’70 în timpul unei curățări oceanice în largul apelor de pe plaja Bulcock din Queensland, Australia și la începutul acestui an, în timpul unei scufundări în fundul tranșei Mariana – cel mai adânc punct din ocean – a fost găsită o pungă de plastic .

Potrivit lui Ortiz, proiectul s-a născut într-un târg de științe al Departamentului de Științe Exacte și Inginerie, la clasa de chimie cu studenți de inginerie industrială din carieră. Au început să facă unele încercări de a obține un plastic folosind cactus ca materie primă.

“Din aceasta am decis să încep un proiect de cercetare într-un mod formal. În prezent, în proiect colaborează cercetători de la Universitatea din Guadalajara în colaborare cu Universitatea Valle de Atemajac.”

Ce crezi?

22 Points
Upvote Downvote

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Se incarca…

0
Facebook iti va ascunde din news feed prietenii care posteaza mult prea mult

Facebook iti va ascunde din news feed prietenii care posteaza mult prea mult

Albina a fost declarată cea mai importantă vietate de pe planetă

Albina a fost declarată cea mai importantă vietate de pe planetă